Høstgudstjeneste i Roholte, Søndag d. 18. september kl. 10.30.

Der pyntes op med høstens flotte farver, og alle er velkommen til, at tage lidt af deres høst med, de medbragte ting, vil efter gudstjenesten og frokost i Sognehuset, bliver solgt på auktion, til fordel for folkekirkens nødhjælp.

Ved høstgudstjenesten medvirker RoKoGo-koret, samt Helle Nørgaard på harmonika.

Alle er velkommen

Fernisering i Roholte Sognehus Lørdag d. 10.9. kl. 12.00

KLOSTER KIRKE HERREGÅRD

Tegn, hensigt, kommunikation

Fotografisk udstilling af Lisbeth Bang.

Tyve fotografier tager os med ind i historien. Bang har fotograferet i sort hvidt med mellem-format kamera, analog teknik og i dagslys uden brug af kunstig belysning.

 Menneskelig iscenesættelse er kommunikation. Spor fortæller historier. Ved Halsnøy Kloster vidner kampestensruinerne både om klostrets katolske periode og om tiden efter reformationen.

Hvordan dette skifte præcist er foregået er ikke dokumenteret. Hvordan har forhandlinger mellem parterne udspillet sig? Hvordan har scenen været internationalt? Hvor mange sendebud har travet frem og tilbage på hesteryg?

Halsnøy Kloster ligger på øen Halsnøya på Norges vestside og var et af fem augustineranlæg i middelalderen. Klosteret blev grundlagt i 1163-64 af jarlen Erling Skakke i forbindelse med, at sønnen Magnus Erlingsson blev kronet til konge af Norge. Klosteret erhvervede store jordbesiddelser i middelalderen og blev et af de rigeste klostre i den norske middelalder.

Ved reformationen i 1536 blev klosteret nedlagt og blev krongods, ligesom mange andre klostergodser i Norge.

I 1758 købte Andreas Juel Klosteret. Familie solgte det meste af klostergodset i sidste halvdel af 1700-tallet. Resterne af det indre klosterkompleks og kirkeruinerne blev revet ned, og Juel ombyggede herregården med de nedrevne sten på pladsen efter kirken. Stenresterne på græsset angiver kirkens omfang. Frem til 1956 drev familien Juel gården som landbrug.

Historien om begge områder er bevaret af Sunnhordland Museum.

Fotografierne tager os også med ind i herregården.

Hallen er et imponerende rum med højt til loftet og to åbne pejse. Stueetagen indeholder to spisestuer, den ene med et bord, med plads til 24 spisende gæster, den anden er musikrum. I tillæg et rum med bibliotek.  Anden sal har tre soveværelser.

Møblerne og dekorationerne er ikke autentiske, men udvalgt og præsenteret for at give en stemning fra en tidligere periode, hvor familien Juel boede her.

Det ydre, parkområderne foran og bag bygningen er ligeledes udformet i tråd med den adelige families ønsker og deres tids opfattelser af have og park.

Klosterets nyttehave er ikke bevaret, men enkelte overlevende urter kan findes i græsset her og der.

Roholte Kirkes Menighedsråd indbyder interesserede til fernisering og et lille glas lørdag d.10.sept. kl. 12 i Roholte Sognehus.

Udstillingen kan ses på hverdage mellem kl. 08.00 og 16.00 frem til udgangen af december efter aftale med graverne, mobil 23 62 39 99 – og i øvrigt ved alle offentlige arrangementer i Sognehuset.

Sommeraften i Roholte

Det var en dejlig aften, og vi vil gerne takke for det flotte fremmøde.

MHT. DONATIONER TIL JULEHJÆLPEN.

Vi er blevet bekendt med, at der er doneret til Roholte kirke igennem, hoved organisationen menighedpleje, og den er vi som lille landsbykirke ikke medlem af. Derfor får I pengene retur. Vi opfordrer til, at sende det på mobilepay, eller lægge det i kirkebøssen en søndag. Alternativt, i postkassen. Mobilepay 770428 og i kommentar julehjælp. Du skal også lave en seddel med julehjælp til kirkebøssen, ellers går pengene til dagens indsamling.

På forhånd mange TAK

Sommeraften i og omkring Roholte kirke

Tirsdag d. 9.8. kl. 19.00

Vi håber at møde jer denne aften, som skal være med til at vise jer Roholte kirke både ude og inde.

Vi starter med et par musikstykker fra vores skønne Orgel, hvor vor Organist Christina Bernstein, har fundet noget godt til musikhjertet. Derefter vil Niels Larsen fortælle lidt om kirken. På kirkegården derefter er Linda og Lene klar til at fortælle om de ting, de har gang i på kirkegården, og hvorfor de gør, som de gør.  Man er meget velkommen med spørgsmål. Man kan også gå rundt, og få en duft af roserne, eller finde gamle aner. Tårnet er selvfølgelig også åbent, så man kan komme op og se klokkerne, hvælvingerne og den flotte udsigt. Aftenen slutter i Sognehuset, hvor der er kaffe og kage, og Jørgen Bjerge Nielsen vil fortælle lidt om Sognehusets historie.

Vi glæder os til, at vise det hele frem. Og håber på en lun og dejlig sommeraften i Roholte.

Sommer hilsner til alle fra

Roholte Kirke

www.roholtekirke.dk

Velkommen til Taizé-inspireret gudstjeneste i Roholte kirke

Tirsdag d. 30. august 2022 kl. 19.00

Denne sommeraften inviterer vi til en stemningsfuld gudstjeneste inspireret af Taizé-traditionen. Det betyder, at gudstjenesten er båret af vekslende sang, bøn, stilhed og bibellæsning. Kirkerummet vil være rigt oplyst af levende lys, og undervejs vil der også være mulighed for selv at tænde lys. De smukke og enkle Taizé-sange består af korte vers, der gentages mange gange, og som derfor er med til at skabe en meditativ stemning med ro og plads til fordybelse og refleksion.

Kr. Himmelfartsdag med højt til loftet

Vi håbede på opholdsvejr, da vi i sidste uge fandt på at fejre Kr. Himmelfartsgudstjenesten under Vor Herres åbne himmel. De første regndryp kom da også først, da vi havde stillet op og gjort klar til gudstjenesten på en smuk plet på kirkegården. Vi rykkede bare tæt sammen i kapellet, og således kunne vi sammen synge de smukke sommersalmer, som bærer så meget håb og poesi i sig. Nikolaj prædikede over ”det synlige- og det usynlige”, og vi fik også lidt anekdoter med fra livet som præst ved Polarcirklen. Efter Gudstjenesten hyggede vi os over lidt tapas i Sognehuset.

Tak til jer alle for en anderledes og fællesskabsopbyggende Kr. Himmelfartsdag.

Christina Bernstein

Velkommen til Roholte.  

Nikolaj kan kontaktes på tlf. 31687470 eller mail nikolajsteen@hotmail.com  fridag mandag

Nikolaj har sendt lidt om sig selv.

Jeg hedder Nikolaj Steen, men jeg har intet at gøre med musikkeren af samme navn. Jeg kommer dog selv med en musisk baggrund, men jeg har ikke spillet meget de sidste mange år. Jeg er Cand. teol. fra Københavns Universitet. 

Jeg har været præst i både Norge og Tyskland, nærmere Sydslesvig under DSUK.

Jeg har en bred erfaring og en stor interesse for ungdomsarbejde. Jeg har hund, så folk kommer nok til at se mig i gadebilledet, når jeg er ude at lufte hende.

 Jeg vikarier for tiden i Roskilde Stift, hvor jeg bl.a. har været på Stevns og i Stege, hvilket jeg har været meget glad for. 

Jeg bor i Valby og har to døtre på henholdsvis 22 og 15 år. 

Jeg glæder mig til at lære jer at kende, selv om det er på lånt tid.

Mere om Nikolaj i linket

Nikolaj Steen og Jana

Nikolaj Steen og Jana

Kommentarer

Claus Levinsen

05.06.2022 19:36

Vi var til Pinsegudssteneste idag. Rigtig god stemning og på alle måder en fin oplevelse med Nikolaj præst, fremragende kirkesanger og organist. Tak for det.

Lene Rostgaard

12.06.2022 07:23

Den sender jeg videre. ja det var god dag.

Seneste kommentarer

12.06 | 07:23

Den sender jeg videre. ja det var god dag.

05.06 | 19:36

Vi var til Pinsegudssteneste idag. Rigtig god stemning og på alle måder en fin oplevelse med Nikolaj præst, fremragende kirkesanger og organist. Tak for det.

02.06 | 16:49

Inna Jørgensen. Organist i Rønnebæk kirke. Har I bruge for vikar organist?

02.03 | 08:45

Kære Roholte Kirke.
I min kalender står, at
Gladsaxe Kammerkor synger forårskoncert i Roholte den 13. marts 22. Det står også på korets hjemmeside, men ikke her. Afholdes koncerten?
DBH Birgit Bec

Del siden